Stichting
Ondernemersbelangen
Rotterdam

Rotterdam is een stad van vernieuwing, integratie en innovatie. Een stad die constant groeit en verandert. Ondernemers zijn belangrijke spelers in deze groei. Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam is er om hun belangen te behartigen.

De olie in de raderen

We steunen projecten die een verschil maken in Rotterdam en omgeving. Hiervoor verwachten we geen tegenprestatie in fysieke zin. Onze enige – maar wel harde – eis is dat het initiatief daadwerkelijk de stad Rotterdam en haar omgeving economisch beter laat functioneren. Wij zijn bij deze projecten als olie in de raderen van de tandwielen: het project kan in werking worden gezet en blijven draaien.

Dus ben jij een ondernemende initiatiefnemer uit de omgeving Rijnmond en wil je een subsidie aanvragen of een bijdrage voor een project ontvangen? Is dit project van economisch-maatschappelijk belang en draagt het bij aan het economische klimaat van Rotterdam en omgeving? Dien dan een schriftelijk onderbouwde aanvraag in via ons contactformulier.

Het bestuur van de stichting

Con Schoenmakers

Hans van Sonderen

Vicevoorzitter

Anita Lussenburg

Leo Bruijn

Jeroen van Breugel

Bestuurslid

Al vanaf 1949

De Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam is in 1949 in het leven geroepen. Rotterdamse ondernemers wilden de inwoners van het naoorlogse Rotterdam weer aan het winkelen krijgen. Ondanks dat de Rotterdammers op dat moment niet veel geld te besteden hadden, dachten enkele ondernemers dat een beurs het koopgedrag weer moest kunnen stimuleren. De Femina was geboren. De eerste beurs werd georganiseerd in een hal in Blijdorp, waar men zijn ogen uitkeek naar alle nieuwe producten en apparaten die daar uitgestald waren.

De Femina bleek een heuse trendsetter op het gebied van mode en het introduceren van huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine en de televisie. Daarnaast waren er diverse artiesten, conferenties en shows. De Stichting groeide snel uit tot een professionele en succesvolle beursorganisator. In 2004 verkocht de stichting haar activiteiten en besloot weer terug te gaan naar haar oorspronkelijke basis: het behartigen van middenstandsbelangen. In 2005 fuseerde de Stichting met de gelijkgestemde Stichting Middenstandsbelangen uit Rotterdam en kreeg zij de vorm die zij nu heeft.