Stichting Dit is Zuid

De stichting Dit is Zuid streeft ernaar Rotterdam Zuid op de toeristische kaart te zetten. Bewustwording over dit vaak ondergeschoven stadsdeel is van belang voor het ondernemersklimaat op Rotterdam Zuid. Door lokaal toerisme op Zuid te bevorderen, krijgt de economie in die omgeving een boost. Van de plaatselijke bakker tot de culturele instellingen: iedereen profiteert mee.

Zuid op de kaart

Stichting Dit is Zuid vult op wat de toeristenbureaus nog wel eens vergeten: Rotterdam Zuid op de kaart te zetten. De stichting bestaat uit een groep enthousiaste Rotterdammers die als doel hebben Rotterdam-Zuid op een informatieve manier te promoten. Dit doen zij door het organiseren van rondleidingen door de wijken en gebouwen op Zuid, het organiseren van evenementen en educatieve projecten en het beheren van hun eigen informatiebalie in RAAF in de Maassilo.